Пропускане към основното съдържание

Гордост от постигнатото

гордост, постигнато, постижение, хора, перфектно, изпипване, работа, труд
Гордостта от постигнатото не отразява нашето его. Напротив гордостта се изразява в удоволствието от постигнатите резултати, които радват самия творец. „Качеството на работата е неразделна част от качеството на самия човек” и половинчатите усилия не генерират резултати – поне не и качествени резултати.
Имало трима души, които редели сграда от тухли. Покрай тях минал един човек и ги попитал какво правят… Първият отговорил „Не виждаш ли, изкарвам си прехраната?” Вторият казал „Аз просто поставям тухли?”. Последният отговорил „Аз строя красив паметник”. И ето Ви трима души, които правят едно и също нещо, но които имат тотално различно виждане и очакване, за това, което реално вършат. Те имат три много различни представи за своята работа. И дали тяхното отношение се отразява на качеството на работа и на крайния резултат? Отговорът, мисля на всички е ясен. Да.
Перфектно свършената работа е резултат от желанието на изпълнителя да свърши нещо добре и да се гордее със своят труд и постижение.


Всяка работа е автопортрет на човека, който стои зад нея. Независимо от това каква е работата, дали ще е миене на коли, метене на под или боядисване на къщи.
Винаги работете със страст и желание. Най-сигурният начин за успех и за сполука в утрешния ден е добре свършената работа днес.
Ето една история с великия творец Микеланджело:
Микеланджело работил дълго време върху една от статуите си. Той отделял прекалено много време, за да изработи всеки един детайл. При него идвали други творци, наблюдавали го и с презумпцията, че тези подобрения са незначителни го питали защо се занимава с тях. Микеланджело отговарял „Дреболиите правят съвършенството, а съвършенството не е дреболия.”
Повечето хора забравят колко бързо е свършена една работа, но всички помнят колко добре е свършено нещо.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Chinese Settle into French Vineyards. But Château Imperial Rabbit?

By ADAM NOSSITER from NYT World https://nyti.ms/2G3N3Bu via IFTTT

‘The Wedding Guest’ Review: On the Run in India

By BEN KENIGSBERG from NYT Movies https://ift.tt/2Tp4DHy via IFTTT

‘Aladdin’ Trailer: Will Smith Finally Loses the Blue Face

By BRUCE FRETTS from NYT Movies https://ift.tt/2EZmcVl via IFTTT